Unificat în 7
Să joci fotbal înseamnă să-ţi depăşeşti mereu limitele. Este filosofia care ne-a inspirat să folosim fotbalul ca pe un vehicul generos și eficient de eliminare a unor forme de discriminare și marginalizare socială. Am creat, astfel, o competiţie destinată integării sociale a elevilor cu dizabilităţi intelectuale.
Echipa de fotbal „Unificat în 7” este alcătuită din 4 jucători eligibili Special Olympics (cu dizabilități intelectuale) şi 3 jucători numiţi “parteneri” (persoane fără dizabilităţi). Competiţiile se adresează atât echipelor de băieţi, cât şi celor de fete.

Realizarea acestui proiect înseamnă dezvoltarea de către Federaţia Română de Fotbal a unei competitii care va avea loc în întreaga ţară şi a cărei etapă finală se va desfăşura în centrele de pregătire ale echipei naționale de la Mogoșoiaia și Buftea. Proiectul beneficiază de parteneriatul Fundației Special Olympics România și al Ministerulului Educației și Cercetării Științifice, precum şi de sprijinul Ministerului Sănătății.